Mobile Menu

BENNACHIE VISITOR CENTRE - REVISITED

04 May 2017

Over 20 years ago, back in the spring of 1995, Lewis & Hickey completed and handed over the Bennachie Visitor Centre to our client Aberdeenshire Council.

The Centre was a Design Competition winner for us and comprised a multi-purpose visitor centre, exhibition space plus facilities for visitors, hill walkers and wildlife watchers alike. Consideration to the natural environment was very important in the materials used, with the main structure being timber frame and local stone used for the courtyard and landscaping. Energy conservation systems were also specified, most notable being a "breathing wall" system.

The building has stood the test of time and has changed little over the intervening years whilst the Visitor Centre is still as popular as ever. Located in the Forestry Commissions Moray and Aberdeenshire Forest District, the centre is a volunteer driven organisation situated on the eastern edge of the Grampian mountain range, south of the Chapel of Garioch.

See more on the centres website here

delivering design

  TWITTER | LINKEDIN

  LEGALS | PRIVACY | CONTACT | SITE MAP

© Copyright 2017 Lewis and Hickey Limited
website by Black Apricot Creative