Mobile Menu

UNIVERSITY OF NOTTINGHAM, ARTS FACULTY

UNIVERSITY OF NOTTINGHAM - COMPETITION ENTRY | NOTTINGHAM, UK |

Lewis & Hickey provided a competition entry for a new arts faculty and teaching facilities to incorporate the Archaeology, Philosophy, Classics and Theology departments. The site is located on a prominent focal point as you enter the park campus and requires a high quality design to respond to its high profiled position.

A U-shaped naturally ventilated building with both open plan and private offices arranged around a central atrium acts as a shared social focus for all the departments. Striking elevations are made up of vertical timber brise soleil, responding to the tree lined site and preventing overheating as part of the ventilation strategy.

The design allowed for the building to be powered by wood chip boilers sourced from the campus itself and entered via a simple, welcoming public space that connects the faculty to the wider campus and public realm.

 





delivering design

  TWITTER | LINKEDIN

  LEGALS | PRIVACY | CONTACT | SITE MAP

© Copyright 2017 Lewis and Hickey Limited
website by Black Apricot Creative