Mobile Menu

SI YUAN SCHOOL OF CONTEMPORARY CHINESE STUDIES

UNIVERSITY OF NOTTINGHAM | NOTTINGHAM JUBILEE CAMPUS |

Part of a framework agreement with the University of Nottingham, Lewis and Hickey developed design proposals for a new faculty building for Contemporary Chinese Studies. The site, situated on the shoreline of the campus lake, provides the perfect setting for referencing classical Chinese architecture and the auspicious association with the water element in Chinese culture. The building sits in the heart of the university's Jubilee campus which has a dynamic mix of contemporary architecture.

Aesthetically the building draws upon subtle references to Chinese design, presenting a mix of charcoal standing seam zinc, black glazing and a signature red glass lantern entrance. Internally this interpretation continues, providing a tranquil and contemplative study area mixed with exhibition gallery, library and academic offices.

The building provides the University with a BREEAM excellent low carbon sustainable faculty building of just under 2000 Sq m. New external landscaping connects the building with the shoreline and tree lined boulevard.

Use of thermal mass, solar shading, on site photovoltaic electricity generation, solar hot water, ground source heat recovery and bio diverse brown roofing underline the buildings green credentials.





delivering design

  TWITTER | LINKEDIN

  LEGALS | PRIVACY | CONTACT | SITE MAP

© Copyright 2012 Lewis and Hickey Limited
website by Black Apricot Creative