Mobile Menu

UNIVERSITY OF THE WEST OF SCOTLAND

THE UNIVERSITY OF THE WEST OF SCOTLAND | PAISLEY CAMPUS, UK |

This £13.6m student accommodation project provides 340 bed spaces, plus communal kitchen / living facilities and social space. Residences provide a focal point to the campus, a pivotal building which is dynamic and contemporary, reinforcing the University’s vision as a 21st Century institution for learning.

Located in a prominent corner site at the intersection of two main thoroughfares through Paisley the design approach involves ‘completing’ the corner, acknowledging the urban planning of the surrounding area and referencing this in the built form. Of particular significance are the neighbouring properties which vary in scale and height. This is reflected in the proposed massing of the new building which steps downwards and opens out to the neighbouring properties. The building faces outwards towards a pedestrian zone along the west boundary.

It is intended that this area will develop into a centre for activity with the building’s main public areas adjoining it. In comparison the courtyard will be a quieter area where the landscaping proposals will be such to ensure an effective separation between the residences, the staff parking and the neighbouring cottages.

Photography credit: McAteer Photography





delivering design

  TWITTER | LINKEDIN

  LEGALS | PRIVACY | CONTACT | SITE MAP

© Copyright 2016 Lewis and Hickey Limited
website by Black Apricot Creative